Kovačević negira povredu ugleda Crne GoreKovačević negira povredu ugleda Crne Gore

 

Predsjednici Opštine i Skupštine Opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, održali su danas sastanak sa članovima Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka. Sastanak nije bio otvoren za medije.

„Imali smo sastanak na kom smo razmatrali probleme u MZ Župa i načine njihovog rešavanja kao i dalju saradnju između Opštine Nikšić i Savjeta MZ u okviru nadležnosti koje imamo“, kazao je za Portal RTNK Kovačević.

Vuković ističe da je uvjeren da će zajednički dati doprinos poboljšanju kvaliteta života mještana Župe.

„Siguran sam da ćemo, i mi kao Opština, i Savjet MZ, u okviru nadležnosti, dati doprinos rješavanju problema i poboljšanju kvaliteta života mještana Župe. Vjerujem da će drugačiji način komunikacije i viši stepen razumijevanja doprinijeti boljoj saradnji“, rekao je našem Portalu Vuković.

Savjet i mještani Župe prije nekoliko dana organizovali su blokadu glavnog puta prema tom mjestu nezadovoljni, kako su tada naveli, odnosom Opštine prema Župi. Isticali su da u Župi nisu realizovani ranije najavljeni i planirani infrastruktrni projekti, pa su najavili i danonoćnu blokadu puta od koje su odustali jer je Kovačević organizovao sastanak sa njima.

Predsjednik Savjeta MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović nakon današnjeg razgovora sa čelnicima Opštine Nikšić za Portal RTNK je kazao da će novi sastanak imati 19.septembra.

“Glavno je da se krenulo sa mrtve tačke i da se krenulo u realiciju onoga što tražimo. Na današnjem sastanku čelnici Opštine i njihovi saradnici predočili su nam da će projekat za rekonstrukciju dijela glavnog puta u Župi, od mosta od doma u Liverovićima do Mačka, biti završen u septembru, a za drugu donicu bi trebalo da bude gotov u oktobru zbog klizišta koje se pojavilo”, rekao je Radulović.

Na narednom sastanku, istakao je Radulović, dogovoriće se o asfaltiranju ulica u Župi.

“Kreće asfaltiranje jednog dijela planinskih puteva. Što se tiče vodovoda pri kraju je projekat, a razgovarali smo i o nekim hitnim intervencijama koje treba uraditi na vodovodu. Na današnjem sastanku predali smo projekat za vodovod Oblatno, Zagrad i Kuta”, kazao je Radulović.