Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i episkop budimljansko-nikšićki Metodije uručili su aparat – elektrohirurški radiofrekventni nož vd direktora JZU Opšta bolnica Nikšić Dušanki Milatović.

Tom prilikom predsjednik Kovačević istakao je zadovoljstvo što Opština Nikšić ima priliku da učestvuje u ovoj vrijednoj donaciji zajedno sa Eparhijom budimljansko-nikšićkom. „Mi se trudimo da vodimo odgovornu politiku posebno prema našim najmlađim sugrađanima i ženama. Opština Nikšić ove godine po prvi put iz budžeta finansira i VTO, jer je svaki novi život za Nikšić dragocjen. Zadovoljstvo mi je što ovu vrijednu donaciju od oko pet hiljada evra dajemo zajedno sa onima koji brinu o duhovnom zdravlju našeg naroda. Opština Nikšić će uvijek podržati ovakve i slične donacije, kako bismo na pravi način servisirali sve ono što su potrebe naših građana. Odgovorno ćemo se odnositi prema našoj društvenoj zajednici, posebno prema ovoj kategoriji, o kojoj sam govorio, jer su žene stub našeg društva, a djeca naša budućnost“, poručio je predsjednik Kovačević. Episkop budimljansko-nikšićki Metodije citirao je Svetog avu Justina Ćelijskog, koji je kazao „da je dijete parče neba na zemlji i parče nebeske istine i nebeske pravde i nebeske bestrasnosti“. „Svi naši preci, od naših roditelja, preko naših predaka, do Adama i Eve, imali su taj dar i blagoslov Božiji da budu sastvaraoci Božanskog stvaranja u istoriji ljudskog roda i da u tome učestvuju. To je blagoslov i poziv svakog čovjeka koji se rodi i dođe na ovaj zemaljski šar. Veoma mi je drago što smo učestvovali u ovoj donaciji, koja će poslužiti postizanju jednog boljeg i funkcionalnijeg života u ovome gradu“, istakao je episkop Metodije.

 

VD direktora JZU Opšta bolnica Nikšić Dušanka Milatović zahvalila se predsjedniku Kovačeviću i episkopu Metodiju na vrijednoj donaciji. „Elektrohirurški radiofrekventni nož je veoma značajan za liječenje naših pacijentkinja. Zajedno sa svojim zdravstvenim timom dajem sve od sebe da unaprijedimo naše zdravstvo i pružimo građanima bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu“, kazala je Milatović. Načelnik Hirurškog odjeljenja Dejan Bajović i načelnik Ginekologije Milan Knežević govorili su o uspješnosti metode prilikom koje se koristi elektrohirurški radiofrekventni nož.