Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i zvanično počela pripreme za sedmi uzastopni nastup na Eurobasketu, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Navodi se da će djevojke trenirati u Podgorici, a imaće i devet provjera do starta šampionata Evrope.

Selektorka Jelena Škerović kazala je da očekuje da će košarkašice odraditi pripreme najbolje što je moguće, da će se dobro uigrati i na Eurobasketu prikazati najbolje partije.

“Radićemo u Podgorici, imamo pripremne utakmice protiv Srbije i Slovenije, a učestvovaćemo i na Igrama malih zemalja. Odigraćeno devet utakmica prije Evropskog šampionata, što je dovoljno da se uigramo i vidimo naš potencijal, šta možemo da očekujemo od Eurobasketa,” kazala je Škerović.

Prema njenim riječima, za mjesto u timu konkurisaće i dvije nove košarkašice Nataša Mek i Taja Rejmer.

“Očekujemo da one pokažu kvalitet tokom priprema sa nama, da vidimo koja će se najbolje uklopiti u stil naše igre. Mislim da je dobro za nas što su obije tu, jer imaju kvalitet, znamo ih dobro. Jedna igra u Bešiktaštu, a druga je sa Lublinom osvojila titulu u Poljskoj. Imaju kvalitet, naročito jer igraju na poziciji pet gdje nam je prijeko potrebna igračica sa iskustvom”, rekal je Škerović.

Za Eurobasket pripremaće se Milica Jovanović (Miškolc), Božica Mujović (Čajka), Sofija Živaljević (Arka Gdinja), Bojana Kovačević (Kadi la Seu), Jovana Pašić (Herceg Novi 87), Jelena Vučetić (Kadi la Seu), Jelena Dubljević (Mersin), Dragana Žiković (Budućnost Bemax), Marija Leković (Budućnost Bemax).

Za mjesto u timu na Eurobasketu boriće se i Ksenija Šćepanović (Budućnost Bemax), Maja Bigović (Budućnost Bemax), Zorana Radonjić (Budućnost Bemax), Milena Jakšić (Nikšić), Nataša Mek (Lublin), Taja Rejmer (Bešiktaš), Lana Vukčević (Budućnost Bemax) i Anastasija Drobnjak (Budućnost Bemax).

Selektorki Jeleni Škerović u radu će pomagati treneri Rusin Bernad i Miroslav Škara, fizioterapeut biće Petar Stojović, Snežana Čorac je doktorica tima, a Nikolina Popović menadžer.

Grupnu fazu Eurobasketa crnogorska selekcija igraće u Tel Avivu, završnica je u Ljubljani.

“Želimo da budemo zdravi, na okupu, da se što bolje spremimo kao ekipa. Nakon toga želimo da prođemo grupu, pa da vidimo što možemo kasnije. Nadamo se da ćemo stići do Slovenije”, rekla je Kovačević.

Prve provjere crnogorske košarkašice imaće na Zlatiboru 23. i 24. maja protiv Srbije.

Za 28. maj zakazn je početak Igar malih zemalja Evrope, dok su dueli sa Slovenijom planirani za 8. i 9. jun.