Crna Gora i Kotor dobijaju luksuzni turistički kompleks Bigova Bay, vrijedan 400 miliona EUR, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da će Crna Gora i Kotor dobiti rizort kakav je Bigova Bay, navodeći da će on umnogome upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lijepom kraju našeg primorja.

U Abazovićevom kabinetu danas je održan sastanak predstavnika Vlade i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na crnogorskom primorju.

Sastanku su, osim Abazovića, prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savjetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i predstavnik vlasnika projekta Walid Al Najjab, projekt menadžer BBI Development Bojana Ječmenica i izvršna direktorica kompanije Bigova Bay, Branka Lazarević.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, izrazio podršku Vlade i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

Al Najjab je upoznao Abazovića sa investicijom vrijednom 400 miliona EUR, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasleđe.

Investitor je najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju cjelokupne infrastrukture koja je osnov razvoja cjelokupnog projekta i da se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane koji će biti dio projekta.