Košarkaška ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića učestvovaće na Međunarodnom memorijalnom turniru ”Vedran Jelavić”, koji će 15. i 16. decembra biti održan u Dubrovniku.

Memorijalni turnir održaće se se po 21. put u čast jednog od najpoznatijih profesora iz oblasti fizičke kulture u regionu, a u košarkaškom dijelu turnira, osim sastava nikšićkog fakulteta, učestvovaće i fakulteti iz zemlje domaćina, Bosne i Hercegovine i Mađarske.
Grupna faza turnira biće odigrana u petak 15. decembra, dok su mečevi za medalje na programu dan kasnije.
Košarkaši Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje dvije godine uzastopno prvaci su Studentske lige Univerziteta Crne Gore, a dvogodišnja dominacija bila je preporuka za poziv organizatorima turnira.

Novi trener nikšićkih ”difovaca” je Vladimir Vuković koji je na toj funkciji nasledio Miloša Karadžića.
Vuković je za portal Mladi Nikšića najprije istakao zadovoljstvo što će košarkaši pod njegovim vođstvom predstavljati fakultet i univerzitet, ali i što će pomenuti turnir biti prilika za raniju pripremu za narednu sezonu u studentskoj ligi.
”Ekipa koju sam preuzeo je i dalje veoma motivisana da ostvari cilj, a to je ponovno osvajanje Studentske lige. Turnir, za koji već cujemo da će biti izuzetno jak, iskoristićemo kako bi vidjeli naše trenutno stanje, uvjerili se u prednosti i nedostatke, te zajedno radili na greškama. Takođe, iako nijesmo upoznati sa protivnicima, vjerujem u ove momke i njihov kvalitet za najveće domete”, kazao je novi trener difovaca.


Fakultet za sport i fizicko vaspitanje u Dubrovniku predstavljaće kapiten Petar Kapešić, Lazar Perovanović, Danilo Zeković, Luka Šćepanović, Radonja Pejović, Goran Lončar, Dejan Raičević, Milija Vuletić, Rade Đoković i Nemanja Tomašević, dok će na klupi osim trenera Vladimira Vukovića biti i vođa ekspedicije prof. dr Milovan Ljubojević.