korona i finansije

Kako je došlo teško i neobično vrijeme za sve nas, virus je promijenio naše načine života iz korijena. Kod naših sugrađana su se pojavili razni problemi, a mi smo ih pitali koji su najčešći.

“Nemam nekih ozbiljnih problema. Sve su ovo sitnice koje su svakodnevne u životu. Ali jedan problem koji se izdvaja od svih je onlajn nastava, mogu reći da je taj trenutno za mene najveći”, rekla je Milica koja je student treće godine Fakulteta za sport.
Posao je veliki problem. “Pa bude problema svakodnevno, uglavnom su problemi na poslu, od kako je počeo virus, posao je opao i onda svakodnevno imamo probleme, mada najbitinije je da smo zdravi, pa ćemo za ostalo lako”, kroz smijeh je rekla naša sugrađanka. Samo da virus prođe.
“Nemam mnogo problema, hvala Bogu, svi smo zdravo, veselo, nadam se da će ovaj đavolji virus uskoro proći, da se svi družimo, da nemamo zabrane, eto, ali nemam problema većih, mogu da se pohvalim jer danas uglavnom svi imaju probleme i brige”, rekla je naša 67-ogodišnja sugrađanka.
Neki od sugrađana su bili kratki. “Problema uvijek, ne prođe dan bez problema”, rekao je Miloš koji ima 32 godine. Brine se o finansijama.
“Pa problema ima uvijek, trenutno najviše brinem o finansijama, vlasnik sam lokala, i situacija je poprilično loša, razamišljam kako cu da platim kiriju, radnike, komunalije, ima problema ne fali”, rekao je jedan naš sugrađanin. Problemi su svakodnevnica.
“Nekad veći, nekad manji, ali ima uvijek, ne poznajem osobu koja nema probleme”, kaže gospođa Natalija. Problem je nezaposlenost.
“Moj najveći problem je to što sam nezaposlen već tri mjeseca, radio sam kao taksista, ostao sam bez posla, bio je višak radnika, mada biće nešto, zdrav sam, moji su zdravi, a posla će biti samo kad prođe ova korona, živjeli vi meni”, kroz osmijeh je rekao nas 31-ogodišnji sugrađanin.
Puno je obaveza u školi. “Moj najveći problem je što ne mogu da stižem da učim, imamo previše domaćih u školi, nastavnici zadaju puno, ali pomaže mi mama pa nekako stižem”, kaže jedan od najmlađih sugrađana.
Uglavnom su problemi naših sugrađana isti: nezaposlenost, korona virus, dok mlađi imaju uglavnom probleme sa onlajn nastavom.