mladi nk

Umjetnička škola osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente ”Andre Navarra” – Podgorica i Muzička akademija Cetinje-Univerzitet Crne Gore organizuju koncert i masterclas američkog violončeliste Jeffrey Noel Lastrapes, vanrednog profesora sa Texas Tech University, Lubbock, USA.

Prof. Lastrapes boraviće u Crnoj Gori od 25. do 28. septembra, a u sklopu aktivnosti koje su predviđene planirano je i da održi masterklas za studente Akademije i učenike muzičkih škola Crne Gore. Masterklas je besplatan i održaće se u Školi za muzičke talente „Andre Navara“ 26. i 27. septembra.

Profesor Lastrapes će nastupiti uz pratnju našeg poznatog pijaniste mr. Bojana Martinovića- dekana Muzičke Akademije Cetinje.

Koncert će se održati u srijedu, 26. septembra u Muzičkoj školi “Dara Čokorilo” u Nikšiću sa početkom u 20h. Na programu će biti djela Baha, Šumana i Šuberta.

Posjeta prof. Lastrapes-a je dio projekta saradnje Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente ”Andre Navarra” i Texas Tech Univerziteta a koji je podržalo Ministarstvo Kulture Crne Gore.