Koordinacioni odbor Župe nikšićke, povodom otvaranja vrtića ,,Mačak“ u toj mjesnoj zajednici, vidno je razočaran načinom kojim je ta svečanost organizovana, saopšteno je za Dan.

 

 
Naime kako su istakli u saopštenju koje je potpisao član odbora Dragoljub Radulović, zadovoljni su i zahvalni što je Ministarstvo prosvjete udovoljilo zahtjevu mještana da njihova mjesna zajednica dobije vrtić i da u njemu budu zaposleni kadrovi iz Župe, ali sjenku na to zadovoljstvo bacila je činjenica što su svečanost povodom otvaranja priredila djeca iz grada, a ne župski mališani. Koordinacioni odbor, istakao je Radulović, zahtijeva od uprave JPU „Dragan Kovačević”, pod čijim okriljem radi novootvoreni vrtić, da se zbog takvog propusta izvini Župljanima i njihovoj djeci.
,,Nikako ne možemo prihvatiti da se naočigled više od 500 mališana i njihovih roditelja u Župu autobusima dovoze djeca iz druge sredine kako bi izvela pripremljen umjetnički program. Time su jasno stavili do znanja da nijesu vjerovali u našu djecu da mogu svojim znanjem zadovoljiti kriterijume gostiju na svečanom otvaranju. Na taj način se direktno omalovažava i rad nastavnog kadra škole „Dušan Bojović” u Župi, iako taj kadar sa našom djecom postiže zavidne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Moramo pomenuti i naše KUD „Župa” koje je na međunarodnim takmičenjima dalo puni doprinos u predstavljanju ne samo naše mjesne zajednice nego i Crne Gore“, naveo je Radulović,
Vrtić u Župi izgrađen je na inicijativu mještana i Savjeta roditelja Osnovne škole „Dušan Bojović”, a gradnju je finansiralo Ministarstvo prosvjete.