Aktivisti Crvenog krsta Nikšić Nađa Stolica, Tijana Kadović, Nikola Spaić i Krsto Drobnjak, predvođeni predsjednicom omladine pomenute organizacije Stefani Eraković, održali su predavanje za učenike devetog razreda osnovnih škola „Ratko Žarić”, „Luka Simonović” i „Olga Golović”, saopšteno je za Dan.

 
Kako je istakla Erakovićeva, cilj predavanja je da privuku što više djece i da ih već sada pripreme za aktivnosti i humanitarne akcije koje organizuju.
,,Naši članovi su većinom srednjoškolci i studenti i od njih 230, koliko broji organizacija omladine, pedeset je aktivno. Upravo zbog toga želimo da im predstavimo istoriju postanka pokreta i organizacije i da im ukažemo koje su to naše aktivnosti. Nadamo se da će redovno prisustvovati sastancima, i biti zainteresovani za aktivnosti koje organizuje naša organizacija, a tiču se tečajeva i humanog rada. Želimo da u Nikšiću zavlada dobar duh i da bude više onih koji će pokazati humanost na djelu, jer su nam svima usta puna hvale i donatorstva, a malo je onih koji zaista to i čine”, kazala je Erakovićeva.