Književniku Milutinu Mićoviću visoko priznanje od strane Saveza pisaca Rusije

Savez pisaca Rusije dodijelio visoko književno priznanje – Medalju za majstorstvo i podvižništvo za dobro ruske literature (Medalь za masterstvo i podvižničestvo vo blago russkoй literaturы) književniku i predsjedniku Književnog društva „Njegoš“, Milutinu Mićoviću.

Vijest je došla iz Moskve od predsjednika Moskovske organizacije Saveza pisaca Rusije, Vladimira Georgijeviča Bojarinova. Predlog za ovo priznanje pošao je od kolega pisaca iz Moskve, na čelu sa pjesnikinjom Tatjanom LJetnjevom.
Već dvije decenije Milutin Mićović prisutan je u ruskom kulturnom prostoru. Povodom 150. godišnjice od rođenja Njegoša na državnom univerzitetu u Petrogradu organizovao je Njegoševe dane; a 2003. u Moskvi se pojavila antologija savremene srpske poezije na ruskom jeziku „Iz veka u vek“ pjesnika i prevodioca Sergeja Glavjuka u kojoj je zastupljena Mićovićeva poezija; 2004. učestvuje na Danima slovenske pismenosti u Samari i u Moskvi; od 2009. više godina uzastopno učestvuje na međunarodnom pjesničkom festivalu u Tveru, „Poющie pisьmena“ gdje je iz više navrata nagrađivan.