Obraćajući se prisutnim građanima, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je poručio da se neće vraćati u Skupštinu, dok im se ne ispune zahtjevi, i pozvao predsjednika parlamenta i Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića da izađe iz koalicije na vlasti i dođe da pregovara sa narodom.

Knežević je sinoć, sa trećeg dana protesta koji organizuje DF, poručio Krivokapiću da je na tom mjestu narodna Skupština Crne Gore.

„I ti (Krivokapić) treba da izađeš iz koalicije sa Demokartskom partijom socijalista (DPS), i da dođeš ovdje da pregovaraš sa narodom, jer ovdje nema trulih krompromisa. Mi nemamo namjeru da se vraćamo u parlament dok ne realizujemo naše ciljeve i zahtjeve“, kazao je on.

Krivokapić je pozvao fukcionere DF-a da se vrate u Skupštinu.

Knežević je poručio kolegama iz opozicije da nije kasno da im se priključe protestima i budu u organizacionom odboru, navodeći da je njihovo članstvo već tu.

On je rekao da DF nije bio nikada složniji i odlučniji, te da neće odustati. Prema njegovim riječima, na večerašnjem skupu je prisutno više građana nego sinoć, kada ih je, prema procjeni organizatora bilo oko hiljadu i po, navodeći da će ih sjutra biti još više.

Knežević je poručio da će ako bude trebalo raširiti šatore po cijeloj Crnoj Gori

“Od iduće nedelje možda uvedemo i pasoše na koje će pisati “Slobodna teritorija Crna Gora”, jer mi smo oslobodili državu. Molimo vas, građani, da luku slobode širite svakoga dana. Dužni smo da odbranimo Crnu Goru, da nas djeca sjutra ne bi pitala u koju državu ćemo imigrirati”, zaključio je Knežević.

M.M.