Nakon burne druge festivalske večeri, koju su obilježili sjajan nastup Riblje Čorbe, suzavac i nevrijeme, sve je bilo spremno za spektakl zatvaranja. Iako je termin održavanja Lake Festa usklađen sa tropskim vrućinama, moralo se, sada već tradicionalno, desiti još jedno kišno festivalsko veče. 

U trenucima kada je svirao Rundek Cargo trio počela je jaka kiša, pa se većina posjetilaca iz kampa, kao i onih koji su bili u festivalskom prostoru, preselila u improvizovane ugostiteljske objekte pod šatorima. Dok se sa stejdža čula muzika i sjajna atmosfera koju su stvarali oni najuporniji, ostali su, skriveni od kiše, uživali u hitovima Bijelog Dugmeta, Riblje Čorbe, Generacije 5.

Iako nije uspjela da pokvari dobro raspoloženje, kiša je uslovila kašnjenje Orthodox Celtsa, koji su, umjesto u 22 sata, kako je bilo planirano, na scenu izašli sa preko sat vremena zakašnjenja.

Ekipa portala Mladi Nikšića i ovoga puta bila je na licu mjesta i potrudila se da vam prenese utiske iz “prijestonice rock “n” roll-a”.

“I pored najavljene kiše odlučili smo se da dođemo, jer se ovakav provod ne propušta. U kafani je odlično druženje, muzika je kao na stejdžu, pa i ovdje očekujemo društvo koje će nam se pridružiti”, kazao je Aleksandar.

Sa njim se saglasio i njegov prijatelj Ivan, koji se osvrnuo i na sinoćnji događaj.

“Kiša ovim intenzitetom ne može još dugo padati, tako da ćemo se sigurno vratiti među publiku, samo ne znam ko će u tom trenutku nastupati. Ne bih volio da propustim Whoo See, mada će biti kašnjenja, pa se nadam da će sve potrajati do ranih jutarnjih sati. Osoba koja je bacila suzavac, nije uspjela u svojoj namjeri da pošalje ružnu sliku o festivalu, pa je sve proteklo onako kako smo i mi i organizatori očekivali”, kazao je ovaj 31 -ogodišnjak.

Među posjetiocima i večeras je bio veliki broj onih koji su ili organizovano, ili u svojoj režiji, iz drugih crnogorskih gradova došli da uživaju u kvalitetnoj muzici.

“Super je, nama kiša ne smeta jer su kod nas paklene vrućine. Sve ovo festivalu daje neku posebnu draž, podsjeća me na evropske festivale. Večeras s nestrpljenjem očekujem Whoo See, ali posebno me je oduševio nastup DST-a od sinoć, a imali smo priliku da upoznamo i frontmena Borisa, koji nas je oduševio”, kazala je 25-ogodišnja Anđela, koja je sa prijateljima stigla iz Podgorice.

Pored obezbjeđenja i policije, tokom čitavog festivala na Krupcu su danonoćno i pripadnici Službe zaštite i spašavanja, koji su uvijek u pripravnosti.

“Čitav dosadašnji program na Krupcu prošao je bez većih incidenata, tako da nijesmo imali mnogo posla. Sinoć je bila situacija sa suzavcem, pa smo pomogli ljudima da izađu iz gomile, oporave se od šoka, a zatim smo im davali vodu da isperu oči. Sve je to potrajalo desetak minuta, a zatim se nastavilo u  uobičajenom ritmu. Stojimo na raspolaganju građanima u svakom trenutku, a kada nema intervencija ostaje nam da uživamo u muzici”, rekao je pripadnik Službe Goran Tripković za portal Mladi Nikšića.

Do kraja večerašnjeg programa, ujedno i festivala, nastupiće Dejan Petrović Big Band, Whoo See i grčki sastav Koza Mostra, koji će zatvoriti festival.

Prema nazvaničnim informacijama večeras je na Krupcu bilo oko 4 hiljade posjetilaca.

M.M. Z.N.