Ljeto je, i to najtoplije u proteklih dvadesetak godina. Kišu gotovo da sanjamo, a vreli dani guraju ljude na put, dok neke sprečavaju obaveze i mogućnosti.

Kako je iskorišćeno ljeto i koliko je ljetnja zabava udaljena od Nikšića, saznajemo ovim istraživanjem.

“Ovo ljeto mi je obilježeno festivalima… Bio sam do Novog Sada, na Exitu a zatim produžio i do Budve na Sea Dance. Nikakvih primjedbi nemam osim što sledeće godine neću da provedem deset dana u šator. Planiram da odem i na Lake Fest, oćekujem da mi tamo bude najbolje, ipak je to moj grad”, izjavio je naš sugrađanin Marko (23)

Naša sledeća sagovornica Nevena (24) kaže:
“Bila sam do Grčke desetak dana i fino odmorila od pritiska svakodnevnice. Sad bih se vratila, nego nemam vremena. Divno more, divni ljudi, divna zemlja”,

Zanimljiv odgovor dobili smo od našeg sugrađanina koji preferira Sutomore, u narodu poznatije kao „Nikšić na moru“
“Sutomore i samo Sutomore. Najbliže mi je, plaža je fina i uvijek puna ljudi”, Izjavio je za naš portal Stefan (27).

“Ljetovanje sam, kao i svake godine, proveo u Kotoru, tamo imam kuću u kojoj provodim ljetnji odmor. Jedina zamjerka se odnosi na cijene u lokalima i noćnim klubovima, a posebno sam zadovoljan što već nekoliko godina nema problema sa vodosnabdijevanjem”, izjavio je Uroš (26).

“Bio sam sa društvom sa faxa na Bjelasici. Malo odmorili, puno ludovali i potpuno zaboravili sve što ima veze s faxom. Sjajno provedenih 10 dana, radujem se ponovnom susretu sa prirodnim ljepotama Bjelasice”, izjavio je Nebojša (25).

“Ljeto sam provela kod babe na selo, finu sam boju dobila dok sam joj pomagala. Uskoro idem za Kotor, da i ja malo odmorim od obaveza, a i da skupim energije za septembar”, Izjavila je Ivana (22).

Naša sledeća sagovornica Anđela kaže:
“Trudim se da izbjegavam gužve, pa posjećujem samo zabačene plaže i vozim se barkom po Baru. Volim posjetiti i šume po planinama, ali se niđje predugo ne zadržavam jer me mjesto ne drži. ”

Na osnovu odgovora anketiranih građana dolazimo do zaključka da su mladi Nikšićani, opterećeni obavezama na fakultetu i tropskim vrućinama, odlučili da ovo ljeto iskoriste na najbolji mogući način.