Uprkos novcu i poboljšanju kvaliteta života poslednjih decenija evidentan je porast ljudi koji pate od depresije i usamljenosti.

Najbolji dokaz za to, kako prenosi cdm.me, je vapaj jedne 63-godišnje Kineskinje, koja traži mladu djevojku kojoj će platiti odmor i sve troškove, a ona za uzvrat treba da se predstavlja kao njena ćerka.

“Živim u Žengžou. Želim da platim nekoj dobroj djevojci odmor, a ona za uzvrat samo treba da mi pravi društvo i slika fotografije. Voljela bih da vidim more zimi, zato sam uplatila odmor u Saniji, ali se bojim sama da putujem, bojim se samoće”, kaže Li Janglin.

Ona će snositi sve troškove odmora, a kao dodatni bonus planira da toj djevojci kupi iPhone 7. Čim je postavila oglas, javio joj se veliki broj zainteresovanih koji žele s njom na odmor, i to ne tražeći nikakvu dodatnu kompenzaciju. Neki su čak bili zadovoljni i samo s odmorom.

“Ne treba mi telefon, ako treba platiću sama svoje troškove, ali ne želim da budete usamljeni”, napisala je jedna Kineskinja, koja se javila na oglas.

Kako se ispostavilo, Li ima svoju porodicu, nije sama, ali niko od njene porodice ne može da ode na odmor s njom. Naime, ćerka joj je imigrirala u Kanadu i Li ne želi da joj dosađuje. Njen suprug ne voli more, već uglavnom uživa planinareći sa drugovima, prenose Nezavisne.

Naravno, putovanje u velikoj grupi je oduvijek bila najbolja opcija za one koji putuju sami, ali Li jednostavno ne želi to. Ona samo želi da joj neka djevojka pravi društvo, da joj bude zamjena za njenu ćerku.

“Moj najveći problem je što se bojim usamljenosti”, kaže Li.

Na njenu sreću, javilo joj se na desetine djevojaka koje su zainteresovane da s njom idu na odmor. Ovo nije prvi put da se sličan oglas pojavi u kineskim medijima. Naime, prošle godine jedan stariji Kinez Huan Ki (75) ponudio je svoju mjesečnu penziju porodici koja je voljna da ga “usvoji”. Iako on već ima porodicu, oni su navodno bili prezauzeti da provode vrijeme s njim.