Novosađanin Filip Vilotijević (26) ubijen je kasno sinoć u Subotici u sačekuši kada su više lica iz automobila u pokretu ispalila više hitaca na auto u kojem je bio sa A.K. iz Subotice, koji je samo ranjen, dok je Vilotijević na mestu ostao mrtav.

Policija je u međuvremenu potvrdila da se ubistvo dogodilo na području Aleksandrovih salaša.

Filip je sin Kićuna Vilotijevića, žestokog momka iz Nikšića koji je od 80- ih godina živio u Novom Sadu. On je u julu 1999. godine u sačekuši ispred lokala “Kaskada”. U trenutku ubistva Kićun je važio za jednog od vođa crnogorskog klana u Novom Sadu.

Porodica Vilotijević je u višedecenisjkom sukobu sa porodicom Radulović zbog krvne osvete.

Filip je odranio bio poznat novosadskoj policiji zbog različitih krivičnih djela u koja je bio umješan, ali je prije presude za ubistvo u “Vanili” osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest mjeseci zatvora. Svojevremeno ga je i Vijeće za maloljetnike suda u Novom Sadu osudilo za krivično djelo ubistva u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja.

Vilotijević je novosadskoj javnosti poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ “Žarko Zrenjanin”. Mada je uhapšen zbog sumnje da je tada za pokušao ubistvo Nemanje J. (18), ostalo je samo na tome da se sumnjiči, sudija nije donio osuđujuću presudu.

Z.N.