IJZCG

Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, uz podršku Vlade SAD-a i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Institutom za javno zdravlje Crne Gore i domovima zdravlja, realizuje „Karavan zdravlja i vakcinacije”

Drugi od četiri predvidena „Karavana zdravlja i vakcinacije”, bice održanu utorak 28.02.2023. godine, na Gradskom trgu u Nikšiću, u periodu od 11:30 do 14:30 časova.
To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije (protiv COVID-19, MMR i HPV vakcinama).

Posebno je važno što će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji ce biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina.
~ Istovremeno, biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo sećera u krvi i sl.
~ U okviru „Karavana zdravlja i vakcinacije” planirano je sprovodenje niza informativno-edukativnih aktivnosti, takođeplaniran je i prikladan umjetnički program.
U slučaju odlaganja zbog nepovolinih vremenskih uslova, informacije mozete naći na www.ijzcg.me i na drustvenim mrezama Instituta za javno zdravlje Crne