JUOŠ "Ivan Vušović"

Učenici i nastavnici JUOŠ “Ivan Vušović” Vidrovan ovih dana imaju brojne aktivnosti. U pitanju su edukativne radionice o zdravlju, pripreme za testiranja i takmičenja, ali i adaptacija same škole potrebama učenika.

Održano je predavanje o dijabetesu za sve nastavnike iz matične i područnih ustanova, zato što u školi uče tri učenika sa dijabetesom 1. Predavanje je održao doktor  Nebojša Gulić, predstavnik Udruženja roditelja djece s dijabetesom Beta – Crna Gora.

Takođe je prema preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore epidemiolog, dr. Marija Božović održala edukativno predavanje o značaju prevencije bolesti, koje izazivaju humani papiloma virusi i o HPV vakcinaciji, kao mogućnosti specifične prevencije.

U toku su pripreme za Testiranje TIMSS za učenike četvrtog razreda a učenici pripremaju svoje literarne i likovne radove za razna takmičenja i manifestacije, kao što su: “Dani Dragana Radulovića”, međunarodni dječiji likovni konkurs 41. Mali bitoljski Monmartr 2022, učešće u XLI umjetničkoj koloniji i XL jubilarnoj izložbi dječijih likovnih radova »Bitolj 2022«.

Pripremaju se i za opštinski kviz iz matematike, kao i za manifestaciju VI međunarodni  književni  susreti  „Lejla Avdić“ Banovići 2022. koji organizuje JU „Javna biblioteka“ Banovići, Bosna i Hercegovina, u znak sjećanja na rano preminulu djevojčicu. pjesnikinju Lejlu Avdić (1998-2012).

Radi se uveliko i na stvaranju ljepšeg ambijenta za rad učenika i nastavnog osoblja, pa je osmišljen divan EKO kutak, posadjeno je 93 sadnice četinara u dvorištu škole, u dvije učionice nabavljeni smart televizori, obezbijeđeni uslovi za obavljanje časova fizičkog vaspitanja u područnoj ustanovi Rastovac, tako da sada učenici rade u toplim i udobnim prostorijama.

JUOŠ "Ivan Vušović" JUOŠ "Ivan Vušović" JUOŠ "Ivan Vušović" JUOŠ "Ivan Vušović" JUOŠ "Ivan Vušović" JUOŠ "Ivan Vušović" JUOŠ "Ivan Vušović"

U školi se odvijaju brojne sportske aktivnosti, počela je sa radom školica sporta, a učenici imaju mogućnost i da se bave košarkom i džudoom.

U toku su aktivnosti na očuvanju arhivske građe i adaptaciji prostorija za tu namjenu.  U planu je popravka ograde oko dvorišta matične škole i područnih ustanova, gdje je materijal dobijen putem donacija.

“Atmosfera je radna i kreativna, a svakog dana se osmisli nešto novo, kako bi i učenici i nastavno osoblje povećali svoje vještine i znanja”, kazala je za naš portal Miluša Žugić, v.d. direktorica OŠ “Ivan Vušović”.

JUOŠ "Ivan Vušović" JUOŠ "Ivan Vušović"