Stevan Jovetić je sa tri gola na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pokazao da je u odličnoj formi.

Kapiten “sokola” nada se da će naša selekcija protiv Norveške nastaviti seriju pobjeda.

“Mimo Danske i Engleske niko nije lako dobio utakmicu. Danas svi igraju fudbal, pogotovo u uslovima koje smo mi imali u Rigi. Pobjeda u takvim okolnostima još više dobija na značaju. Nakon toga je došao Gibraltar, opet smo pobijedili, a uz to smo odmorili dosta igrača. Ostvarili smo cilj, imamo šest bodova i sa velikim samopouzdanjem ulazimo u utakmicu sa Norveškom. Vjerujemo svi da možemo da napravimo dobar rezultat”, rekao je Jovetić.
Crna Gora ima jasan u kvalifikacijama za Mundijal.
“Idemo utakmicu po utakmicu. Ima mnogo da se igra. Neko će gubiti bodove jer nije lako odigrati tri meča u sedam dana. Naš cilj je drugo mjesto – baraž. Mi smo tu, a drugi su favoriti. Mi smo favoriti iz sjenke”.
Pogodak protiv Gibraltara bio je 30. za Jovetića u 60. nastupu u dresu sa državnim grbom.
“Lijep je osjećaj i lijepo je imati takav učinak, ali zaista se ne opterećujem brojkama. Uživam u fudbalu i na terenu, imam kontinuitet sedam mjeseci, što je za mene najvažnije. Idem meč po meč, na kraju puta vidjećemo koliko ću utakmica igrati i koliko ću da dam golova”.
Pohvalio je prvu zvijezdu Norvežana, ali i istakao da su oni prije svega tim.
“Haland je izvanredan talenat, igrač, ima impozantne brojke i u Ligi šampiona i Bundesligi. Ove sezone je dao 30 golova i to govori mnogo o njemu. Ipak, Norveška nije samo Haland. Imaju oni i drugih dobrih igrača. Naravno, imamo i mi fudbalere koji mogu da odgovore. Nadam se da će to sjutra da prevagne na našu stranu”, zaključio je Jovetić.
Crna Gora i Norveška igraće sjutra od 20.45 na stadionu pod Goricom.