mladinkJovetić propušta i naredni meč

Stevan Jovetić nije nastavio seriju golova u reprezentativnom dresu, a nakon minimalnog poraza Crne Gore od Norveške izjavio je da je ponosan na ekipu.

Nakon blijede igre u prvih 45 minuta, “sokoli” su proigrali u nastavku, ali za hrabriji pristup nisu nagrađeni ni bodom.
“Previše smo ih respektovali i precijenili u prvom poluvremenu. Nije bilo lako u drugom dijelu, nikada nije lako kada se juri rezultat, ali očeli smo dobro, promijenili smo sistem i to je funkcionisalo. Imali smo 3-4 šanse, nismo ih iskoristili, ali u prošlosti se događalo da u ovakvim utakmicama izgubimo kontrolu, da vuče svako za sebe, pa da primimo više golova. Sada smo zadržali sistem do kraja, mogli smo makar do izjednačenja. Ja sam ponosan na ekipu, na saigrače”, kazao je Jovetić.
Kapiten našeg nacionalnog tima je odmah nakon meča izvukao jednu pouku iz poraza od Norvežana.
“Nema potrebe da čekamo pola sata ili 45 minuta da bismo počeli da igramo. Oni su dobri, nema priče, ali može sa njima lagano da se igra i to se vidjelo u nastavku. Takođe, mi smo imali manje opcija, fale nam Vešović, Vukčević i Mugoša, kao i Bakić, a to su igrači koji su standardni i mogu da promijene tok utakmice”, istakao je ubojiti napadač.
Crna Gora nakon tri kola ima dvije pobjede i poraz. Zaostatak za vodećom Turskom je samo bod.
“Naš entuzijazam nije splasnuo, zašto bi. Imamo šest bodova, niko nije pošao na veliko takmičenje poslije tri utakmice. U igri je još 21 bod, a ovo je grupa u kojoj je sve moguće, pa i da Turska, koja je dobila dva velika meča, igra neriješeno sa Letonijom. Moramo da budemo psihički stabilni, da vjerujemo u sebe. Događalo se da kvalifikacije otvorimo sa serijom utakmica bez poraza, pa da se spotaknemo u završnici. Neka sada bude drugačije”, zaključio je Jovetić.
Kvalifikacije za Mundijal nastaviće se početkom septembra, a Crnu Goru čekaju dva teška gostovanja – Turskoj i Holandiji, direktnim konkurentima za vrh tabele.