Djina Jaukovic

Čini mi se da nijesam svjesna da je u petak bio kraj. Sinoć razmišljam kad je sljedeći trening. Ovih dana sam vraćala slike na prve treninge kod Maje Savić u mlađim kategorijama, piše Pobjeda.

“Toliko je bilo lijepo, a onda i vrijeme koje sam provela sa prvim timom. Čast je bila igrati za Budućnost. Dijeliti vrijeme sa vrhunskim igračicama i učiti od njih. Posebno sam bila presrećna što sam dijelila poziciju sa najboljim igračicama svijeta i što sam učila od vrhunskih trenera. Na kraju sam presrećna što sam dobila i iskoristila priliku”, ispričala je Đurđina Jauković koja je zvanično od prije dva dana članica francuskog Bresta.

Stigla je iz Nikšića prije sedam godina u Budućnost. Posljednjih pet sezona nosila je dres prvog tima. Nije se ostvarila u Ligi šampiona, ali…

“Ostaje žal za trofejom. Igrali smo dva puta fajnal-for i bili blizu trofeju. Baš mi je krivo što je ova situacija zaustavila sport. Najviše bih voljela u septembru da obučem dres Budućnosti i odigram četvrtfinale, a imali smo šansu ranije da odemo na F4. Ostaje žal što se na terenu nisam oprostila. Ali, eto, viša sila, a nadam se da ću imati priliku, za koju godinu, da nastavim tamo gdje sam stala”.

Đina i Brest na velike stvari neće morati dugo da čekaju, 3.septembra sa ruskom ekipom Rostov boriće se za završni turnir Lige šampiona.

“Nemam nikakvog straha. Biću spremna. Mislim da sam puno stvari naučila, zbog čega sam zahvalna trenerima i igračicama. Prije svega na tome što znam kako da se branim i na koji način u odbrani da koristim više mozak, a manje snagu i sačuvam energiju. U napadu sam puno radila sa Bojanom Popović, za mene najbolja igračica svijeta. Učila sam i od Mike, Kristine Neagu, Kaće… Kupila znanje i informacije u odbrani od Suze i Anđele. Smatram da će mi odlazak u Francusku donijeti ono što mi je najviše falilo, a to je kontinuitet utakmica. Sa Brestom ću igrati jaku francusku ligu, pored Lige šampiona, samim tim imaću više situacija na terenu da ponavljam i ispravljam greške. Sa nestrpljenjem očekujem početak nove sezone”.

U svakodnevnom je kontaktu sa francuskom ekipom.

“Javljaju se i pišu, interesuju se oko situacije u Crnoj Gori, za moje zdravlje, vode računa o svemu. Vidim da je klub i dobro organizovan i posvećen igračicama. Vode računa o sitnicama. Prije nego što sam potpisala ugovor, imala sam visoko mišljenje o njima. Konkretno u ovoj sezoni pokazali su najviše. Bili su konstantni, i uz nas, jedini su parirali Đeru. Sviđa mi se što su sistemom slični Budućnosti”.

Iz Bresta, kada je potpisala ugovor, stigle su poruke podrške od reprezentativki Slovenije i Srbije Ane Gros i Pop-Lazić.

“Čim sam potpisala dobila sam podršku od njih. Oduševio me pristup i način razgovora. Tamo je i Marko Ivanović u stručnom štabu. U klubu je još puno ostvarenih i vrhunskih igračica poput Gulden, Toft…”.

loading…