Dan otvorene učionice u školi Dušan Bojović

Dan učionice na otvorenom je globalni pokret koji nadahnjuje i slavi igru i učenje na otvorenom, kod kuće i u školi. Na sam Dan učionice, ove godine to je 21.maja, nastavnici obično organizuju poseban dan na otvorenom za svoj čas. Kao odgovor na koronavirusnu krizu, organizacija ovog dana išla je malo drugačije. Plaiful Nature!

Povezivanje s prirodom može nam vratiti osjećaj blagostanja. Za djecu je ova veza najbolja zbog igre – bilo da se radi o prirodi, u prirodi ili u zatvorenom prostoru sa prirodnim elementima.
Nastavnica škole Dušan Bojović iz Župe, Tanja Bogetić i učenici V i VI razreda su tokom proteklog perioda, ideje povezivali s prirodom, u vrtu, dvorištu, balkonu…Našle su se tu razne kreacije, kostimi, likovni radovi. Haljine od recikliranog materijala, “vesili” kamenčići, buba – mare, sređivanje cvjećnjaka, umjetnički radovi od cvijeća i lišća, cvjetni vjenčići, vrtni aranžmani, “razigrani” makaroni… Inspirisani prirodom, bogastvom prirode “pretočili” smo ideje u jedno umjetničko djelo. Pokazali su da materijal ne mora da se kupuje, imamo ga oko nas, samo je potrebno da se osvrnemo oko sebe i sve je tu na dohvat ruke. Igrajmo se, jer je Dan otvorene učionice pravi dan za to.

loading…