vučić nema veze sa atentatom

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, G. Joanikije je negirao tvrdnje biznismena Miodraga Dake Davidovića, koji je izjavio da iza pokušaja atentata na njega stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Neprihvatljivo je da Davidović govori u moje ime pošto mu takvo ovlašćenje nikad nisam dao, iako je ktitor crkve. Što se tiče pokušaja atentata na nas dvojicu u Beogradu decembra 2019. uvjeren sam da predsjednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić sa tim nema nikakve veze. Ja razmišljam potpuno suprotno: da su tadašnje vlasti Crne Gore naručile pomenuti atentat. Mislim da će moju pretpostavku istraga kad-tad potvrditi“, rekao je episkop za “Novosti”.
Davidović, koji je i predsjednik Narodnog pokreta u Crnoj Gori, izjavio je da iza pokušaja atentata na njega i episkopa Joanikija iz decembra 2019. godine stoji Aleksandar Vučić.
“Atentat na nas je izvela grupa koju je, prema pisanju štampe iz Srbije, izvršila mnoga nedjela. To je uzrok mnogih nesreća, a glavni organizator svih pogibija je Vučić“, rekao je Davidović.