ostrog, joanikije,Sveti Vasilije

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko primorske Joanikije kazao je nakon današnje liturgije da mnogi svjedoče čudesima Svetog Vasilija, te da niko nije lud da zabrani vjernicima da se poklone.

“Sveti Vasilije naročito iscjeljuje bolesnike. I evo, u ove skoro dvije godine od kada je počela zaraza, i pored svih mjera, narod pristupa ćivotu Svetog Vasilija i naravno niko nije lud, ni od naših vlasti, niti od sveštenstva da brani bilo kome u ova vremena kada su inače dosta ozbiljne mjere zbog ove zaraze, da pristupa ćivotu ostroškog vidara i iscjeljitelja”, ističe Joanikije.
Dodaje da svi znaju za njegova čudesa i čudesnu iscjeljiteljsku moć.
“Jer su se mnogi ovdje od onih koje su ljekari ostavili i lijepo im saopštili da više im ne mogu pomoći ništa, našli lijeka kod ćivota Svetoga Vasilija i to posvjedočili i svojim primjerom i ostala su dobra svjedočanstva. Mi ništa ne činimo, ne pravimo nikakvu propagandu, ne dao Bog. Nego Bog projavljuje svoga svetitelja, a mi blagodarimo na božijem daru i na blagodatnom zauzimanju pred prijestolom božjim Svetom Vasiliju Ostroškome”, kazao je Joanikije.
Tvrdi da je SPC uvijek pozivao na poštovanje mjera.
Izvor: CDM