Tivatska policija je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijela krivičnu prijavu protiv Đ.O. (26) iz Tivta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopštili su iz Uprave policije.

Naime, tivatska policija je postupila po prijavi od 23. oktobra, koju je podnio menadžera prodajnog objekta iz Tivtu koji posluje u okviru jednog pravnog lica iz Podgorice, a čija je djelatnost prodaja rezervnih djelova i opreme za jahte i brodove, u kojoj je naveo da nedostaje oprema vrijedna između 7.000 i 8.000 eura.

Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti policija je došla do sumnje da je Đ.O. (26) iz Tivta, za vrijeme dok je bio radno angažovan na probnom radu u ovom prodajnom objektu tokom maja ove godine, iskoristio odsustvo menadžera i ključ koji mu je povjeren, iz magacina otuđio šest displej brojčanika sidrenog lanca, prodajne vrijednosti oko 6.500 eura.

On je nakon otuđenja pomenutih predmeta stupio u kontakt sa jednom firmom iz Bara, nakon čega je šest displej brojčanika sidrenog lanca prodao vlasniku te firme za iznos od 500 eura.

Policija je prikupila obavještenja i od lica koje je otkupilo navedene predmete, nakon čega su predmeti oduzeti, zaključuju u saopštenju iz MUP-a.