Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dodjelu podrške investicijama u preradu na gazdinstvima.

Ministarstvo poziv objavljuje u skladu sa Agrobudžetom i mjerom koja se odnosi na podršku investicijama u preradu na gazdinstvima (MIDAS 2 grantovi).
Poziv se objavljuje u okviru drugog projekta Institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore – MIDAS 2, koji Ministarstvo realizuje koristeći sredstva Svjetske banke (SB).
Realizovaće se u skladu sa Priručnikom za grant šemu Podrška investicijama u preradu na gazdinstvima.
Rok za podnošenje zahtjeva će trajati od 2. do 31. avgusta.
Sredstva podrške koja su namijenjena za ovaj javni poziv iznose 600 hiljada EUR.
Podrška u okviru ove mjere ima za cilj da se kroz investicije, objekti u kojima se vrši prerada, pakovanje i čuvanje proizvoda, unaprijede i usaglase sa higijenskim standardima, minimalnim nacionalnim standardima u oblasti bezbjednosti hrane i očuvanja životne sredine.
Takođe, podrška obezbijeđena kroz ovu mjeru namijenjena je ublažavanju posljedica Covid krize na sektor primarne proizvodnje i prerade, te saniranju posljedica krize i značajnog pada prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i potencijala za investiranje u preradu.
Obrazac zahtjeva za odobravanje investicije, Priručnik i druga prateća dokumentacija potrebna za pripremu zahtjeva, dostupan je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva www.gov.me/mpsv i MIDAS 2 projekta www.midas.co.me, kao i u prostorijama Direktorata za ruralni razvoj i regionalnih kancelarija savjetodavnih službi Ministarstva u Baru, Herceg Novom, Cetinju, Bijelom Polju, Podgorici, Nikšiću, Beranama i Pljevljima.
Informacije se mogu dobiti i lično u prostorijama Ministarstva ili putem telefona 020 482 150.
Izvor: Mina