U okviru Dječije nedjelje, u školi Milija Nikčević organizovana je prva samostalna izložba likovnih radova učenica Sare Nikolić i Dunje Petrović.

Sara Nikolić i Dunja Petrović su učenice petog razreda JUOŠ “Milija Nikčević” u Kličevu. Njihova predanost, talenat i ljubav prema likovnoj umjetnosti je zadivljujuća. Odlične su učenice i ne zanemaruju nijedan predmet.
„Dunja je više ekspresionista u duši. Nadrealizam joj je zanimljiv. Dok radi, nije opterećena okolinom. Njen svijet ne narušavaju drugi glasovi. Ona je za štafelajom i tu sve drugo prestaje. Kad sam joj potrebna ili ako joj na nešto skrenem pažnju, onda postaje svjesna atmosfere u kojoj se nalazi. Uživa uz note klasične muzike ili laganog instrumentala dok radi“, kazala nam je Angelina Janjušević, profesorica likovne kulture u ovoj školi i mentorka Sarina i Dunjina.
Sara Nikolić teži perfekciji. Voli da joj je uredno i da se bavi prikazivanjem realnih slika iz života. Vrlo je predana.
Profesorica Angelina kaže da je njena ljubav prema likovnoj umjetnosti ogromna.
„Upija sve što joj kažem. Posmatra i ne boji se da krene sa motivom koji je njoj nepoznat, dalek. Voli sve što je vezano za slikarstvo. Njen osmjeh govori više od bilo koje riječe, kad završi rad i kad je pohvalim. U svakom slučaju volim što je to tako, čini me srećnom. Moj trud i moje znanje daje plodove“, ističe profesorica Angelina.
Ona dodaje da ako nekad kad odrastu Sara i Dunja i ne požele da upišu akadameju, ona zna da će one znati prepoznati dobro djelo na nekoj izložbi. I to joj je satisfakcija.
„Jer, znati izabrati dobro i lijepo je umjetnost“, poručuje Janjušević.
A mi vam preporučujemo da odete do škole Milija Nikčević i pogledate divne radove Sare i Dunje.