Autorsko veče književnika Miloša Kecojevića održaće se 12. oktobra, u utorak u 19 časova u Zahumlju.

Kako kaže Kecojević ovo je kruna njegovog rada, a o širokom književnom opusu na večeri govoriće njegovi prijatelji.
Književnik Spasoje Bajović će govoriti o prozi Kecojevića, o lirskoj poeziji će pričati Sofija Simović, o epskoj mr Slavko Milić, Dušan Govedarica o dječijoj poeziji, dr Marijana Terić o poemama. Moderator večeri biće Miro Nikolić.
Miloš Kecojević rođen je 13. 10. 1979. godine u Nikšiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je Istoriju i geografiju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Piše poeziju (epsku, lirsku, dječiju, rodoljubivu, zavičajnu, socijalnu, satiričnu, poeme…) i prozu. Neke epske pjesme su snimljene i izvode se na etno festivalima. Knjigu epsko-lirske poezije i proze “Patriotski poimenik Pive” objavio 2016 godine. Lirsku poeziju objavljivao u časopisima i zbornicima poezije. Knjigu proze “Pričaj đede” objavio 2018. godine za koju je dobio prestižnu nagradu “ZALOGA”, za umjetničko viđenje zavičaja. 2019. u konkurenciji 40 evropskih pjesnika njegova lirska pjesma “Konjanik” dobila je prvu nagradu. U pripremi su zbirke lirske i epske poezije kao i roman. Redovni je član Književne zajednice “Vladimir Mijušković” iz Nikšića. Prevođen na engleski, arapski, romski i francuski. Učesnik je mnogih manifestacija i književnih susreta kako na lokalnom, republičkom tako i na međunarodnom nivou. Živi i radi u Nikšiću.
Organizatori događaja su: Književna zajednica “Vladimir Mijušković”, Opština Nikšić, IJU “Zahumlje” Nikšić, a program je u okviru repertoara Nikšićke kulturne scene za oktobar 2021. godine.