stop-policija

 

Policija je u Podgorici i Kolašinu izvršila pretrese na više lokacija i kod šest osoba pronašla oružje i municiju.

Iz Uprave policije je saopšteno da su, postupajući po operativnoj informaciji, pretresli stan koji koristi I.K. u Bulevaru Save Kovačevića i pronašli revolver Zastava M88 magnum 357 bez oružnog lista.

“Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi V.K. (39) pronađena je lovačka puška, bez oružnog lista, dok je kod V.K. (44) pretresom pronađen okvir od automatske puške M70 sa 17 komada municije”, rekli su iz policije.

Oni su naveli da je izvršen pretres kuće koju u Kolašinu koristi M.K, kod kojeg je pronađeno 60 komada puščane municije kalibra 7,9 milimetara (mm).

Kako su saopštili, u mjestu Sjenokosi u Zeti izvršen je pretres kuće koju koristi M.K. (41) i tom prilikom je pronađena lovačka puška.

“U odnosu na pomenute kvalifikacije eventualnih krivičnih djela, u narednom periodu izjasniće se nadležni tužioci”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M. u Podgorici, gdje je pronađena ručna bomba.

Iz policije su rekli da je M.M. uhapšen po nalogu nadležnog tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Postupajući po operativnim informacijama, a po naredbi Osnovnog suda u Kolašinu, policija je izvršila pretres kuće i pomoćih objekata u mjestu Bare, koje koristi L.R. iz Kolašina”, kazali su iz policije.

Oni su naveli da je pronađena automatska puška „Dobošar“ kalibra 7,62 mm u ilegalnom posjedu, kao i da je protiv L.R. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.