Policija

 

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, u nastavku aktivnosti koje se kontinuirano sprovode na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretrese u Nikšiću i tom prilikom pronašli i oduzeli pušku, revolver i eksploziv, saopšteno je iz Uprave policije.

“Kod lica S.M. (43) iz Grahova pronađena je puška, 50 metara detonirajućeg i 50 metara sporogorećeg štapina, četiri kilograma eksploziva, 12 komada lovačkih patrona i okvir bez municije.
Takođe, u odvojenim aktivnostima policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su shodno naredbi Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.Š. (65) iz Nikšića. Pronađen je revolver u ilegalnom posjedu”, naveli su u saopštenju.

U odnosu na oduzete predmete Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću će se, kako dodaju, izjasniti o pravnoj kvalifikaciji i postojanju eventualnog krivičnog djela nakon izvršenog vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije i dodatno prikupljenih obavještenja.

Iz Uprave policije kazali su i da su građani dobrovoljno predali 17 pištolja, revolver, devet pušaka..

“Osim toga, na teritoriji koju svojom nadležnošću obuhvata Regionalni centar bezbjednosti „Zapad“, od 8. maja do danas, građani su shodno akciji koju sprovodi Uprava policije „Poštuj život, vrati oružje“ dobrovoljno predali 17 pištolja, revolver, devet pušaka, 1.220 komada municije različite vrste i kalibra, četiri ručne bombe i osam detonatorskih kapisli”, poručuju iz Uprave policije.