Kontrolom kisoka i vozila u vlasništvu V.D. (56) u ulici Vuka Karadžića u Nikšiću policija je u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina pronašla i oduzela 718 paklica cigareta raznih marki čiji je promet zabranjen. Vrijednost robe procijenjena je na 2.154 eura.

“Sa događajem je upoznat državni tužilac u u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je koji se izjasnio da se u radnjama V.D. stiču elementi krivičnog djela nedozvoljena trgovina”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije kazali su i da je prilikom kontrole kioska, koji se nalazi u naselju Rubeža, u Nikšiću, a vlasništvo je J.Đ. (21) iz Nikšića, “koji se u policijskim evidencijama vodi lica kao blisko članovima jedne organizovane kriminalne grupe, pronađeno je i privremeno oduzeto 40 paklica cigareta raznih marki, čiji je promet zabranjen, zbog čega je ovom licu izdat prekršajni nalog iz oblasti Zakona o akcizama Crne Gore”.

“Napominjemo, radi se o licu kod kojeg su pripadnici nikšićke policije prije nekoliko dana, kontrolom u jednom ugostiteljskom objektu, pronašli i oduzeli vatreno oružje – pištolj, obrušenog fabričkog broja, u kojem se nalazilo sedam metaka. J.Đ. je pištolj držao za pojasom”, piše u saopštenju.

U saopštenju UP se navodi da je policija u saradnji sa UPC izvela pojačanu kontrolu prometa u šest objekata u cilju suzbijanja pojave sive ekonomije, kao i sprječavanja nedozvoljene trgovine akciznim robama, prevashodno duvanskim proizvodima.

“Podsjećamo da će organi za sprovođenje zakona – Uprava policije i Uprava prihoda i carina u saradnji sa državnim tužilaštvom kontinuirano sprovoditi aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela nedozvoljene trgovine, identifikaciji lica koja učestvuju u lancu trgovine akciznih roba i suzbijati sivu ekonomiju, koje radnje ovih počinilaca podrivaju ekonomski sistem Crne Gore”, zaključili su.