IJZCG

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 21 novi slučaj infekcije koronavirusom, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.
Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 702 uzorka.
Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 11, Nikšića četiri, dok je po jedan novi slučaj evidentiran u Budvi, Danilovgradu, Kotoru Pljevljima, Tivtu i Tuzima.
Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio je 2,99 odsto.
“Tokom četvrtka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.
Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.789.
Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 25 pacijenata.
Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 194.
Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 283.607.
U Podgorici su trenutno aktivna 94 slučaja infekcije koronavirusom, Tivtu 17, Nikšiću 16, Budvi 13, Pljevljima 12, Baru deset, Kotoru šest, na Cetinju i u Herceg Novom po pet.
U Bijelom Polju i Danilovgradu aktivna su po četiri slučaja koronavirusa, Beranama i Ulcinju po dva, Mojkovcu, Plavu, Tuzima i na Žabljaku po jedan.
U Andrijevici, Gusinju, Kolašinu, Petnjici, Plužinama, Rožajama i Šavniku nijesu registrovani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.