IJZCG

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 101 novi slučaj koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom petka završile su analizu i dostavile rezultate za 900 uzoraka. Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 51, Nikšića 17, Bara sedam, sa Cetinja pet, iz Danilovgrada četiri, iz Berana, Kotora, Budve i Pljevalja po tri, iz Tivta dva i iz Herceg Novog, Ulcinja i sa Žabljaka po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak je iznosio 11,22 odsto.

“Tokom petka IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom” kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.801.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 104 pacijenta. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 717.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 288.088.

U Podgorici je aktivno 417 slučajeva koronavirusa, u Nikšiću 108, Baru 35, na Cetinju 30, u Kotoru 25, Budvi 22, Danilovgradu 15, u Beranama i Herceg Novom po 12, Tivtu 11, Pljevljima osam, Ulcinju šest. U Bijelom Polju je aktivno pet slučajeva koronavirusa, u Mojkovcu četiri, Rožajama dva i u Andrijevici, Kolašinu, Plavu, Plužinama i na Žabljaku po jedan.

U Gusinju, Petnjici, Šavniku i Tuzima nema aktivnih slučajeva koronavirusa.