U Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, posle duže pauze nastavlja se sa organizacijom besplatnog sadržaja za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Ove sedmice praviće lutke, osmišljavati priče i radovati se proljeću.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail igrackotekairazvojnicentar.nk@gmail.com, broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 10. Marta, sa početkom u 18 sati uslijediće kreativno edukativna radionica pod nazivom Čarapice glumice.
Na radionici će djeca od čarapa praviti svoju lutku, i osmišljavati njen lik, koji će kasnije objediniti u priču i zajedničku predstavu. Uklopiće svoje individualne radove u timski rezultat, čime će učiti socijalne vještine. Razvijaće sitnu motoriku, kreativnost, maštu, govorničke vještine, samopouzdanje i emocionalnu inteligenciju. Radionicu će vodite Jelena Lacman, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina.
U petak, 12.marta u 18 sati biće održana kreativna radionica pod nazivom Buđenje proljeća, namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina.
Djeca će koristeći različite materijale i mijenjajući namjenu predmetima iz svakodnevne upotrebe razigrati maštu u susret proljeću. Uz druženje sa vršnjacima podsticaće inovativnost i usvajati nove socijalne vještine. Radionicu će voditi Mirjana Pejović Bojanić.
Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina, obavezni su da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 10.