Gospodska krv

Predstava Nikšićkog pozorišta „Gospodska krv”, rađena po tekstu Marka Kavaje u režiji Slobodana Marunovića biće izvedena u JU Kulturni centar “Nikola Đurković Kotor, u četvrtak, 18. juna, sa početkom u 20 časova.

Predstava je na šesnaestom ,,Međunarodnom festivalu glumaca Nikšić 2019” osvojila dvije nagrade:
Grand Prix za najbolju epizodnu žensku ulogu dodijeljena je Ani Vučković za ulogu Itane, a Grand Prix za najbolju epizodnu mušku ulogu pripala je Stevanu Vukoviću za ulogu Pušelje.
Pored reditelja Marunovića, koji potpisuje i adaptaciju teksta, autorski tim čine: Aleksandar Saša Vukotić (scenograf), Ljiljana Petrović (kostimografkinja), Slobodan Kovačević (kompozitor) i Ferid Karajica (scenski pokret).

Uloge u predstavi povjerene su crnogorskim glumcima: Nikoli Vasiljeviću, Ani Vučković, Dušanu Kovačeviću, Jeleni Nenezić Rakočević, Jovanu Daboviću, Slavku Kaleziću i Stevanu Vukoviću.
Kavajina komedija kroz grotesknu vizuru i smijeh tjera gledaoca da se zamisli nad sobom, nad svijetom u kojem živi i prepozna moderne skorojeviće koji postaju mjerilo vrijednosti našeg vremena i predstavlja briljantnu kritiku gramzivosti, pomodarstva i licemjerja onih koji žele postati nešto drugo od onoga što jesu i na taj način postaju smiješne i tragične spodobe koje lažima, ucjenama i uvredama doživljavaju kompletan poraz kroz poniženje, moralno srozavanje i gubitak časti, shvatajući da se novcem ne može kupiti sve – ni titula, ni porodica, ni ljubav.
Predstava je segment Nikšićke kulturne scene 2020.