U organizaciji Belgijskog društva za kulturnu saradnju sa Arapskim i evropskim zemljama u Briselu je na Međunarodnom forumu za mir naša sugrađanka pjesnikinja Gordana Sarić izabrana za Princezu mira.
„Stvarno sam trijumfovala. Moje pjesme o miru su izazvale velike emocije i oduševljena publika mi je svim srcem čestitala. Uspostavila sam nove kontakte i dobila pozive za saradnju.
Novinar TV BELGIJE je napravio sa mnom intervju pa još jedan kada sam proglašena za princezu mira“, kazala je Gordana.

 

Pjesnik iz Perua Carlos Hugo Garrido Chalen, predsjednik prestižne Svjetske unije pisaca HISPANOMUNDIAL, imenovao je našu Gocu za predsjednicu Unije za Crnu Goru i odabrao je da bude član žirija za književnu nagradu za prvu nagradu EXCELENCIA 2021″, „CESAR VALLEJO” koju organizuje HISPANO SVJETSKA UNIJA PISACA. Dobila je Srebrni štit za obrazovanje, kulturu i umjetnost iz PERUA latino pisaca iz cijolog svijeta.
„Upravo je objavio i moju biografiju na španskom i objavio širom svijeta na njegovim grupama ograncima UNIJE. Tu me predstavio kao predsjednicu za Crnu Goru i kao pjesnika, umjetnika promotera internacionalne kulture“, ističe Sarić.

U Gordanine ruke stiže još jedna prestižna nagrada od Fondacije Takec iz Bitola, a to je Premium specijale za poseban doprinos kulturi. U Italiji je izabrana za počasni odbor Projekta Žena za mir, pravdu i zaštitu životne sredine Italije
„Čast mi je što sam i u Italiji izabrana u počasni odbor projekta Žena za mir, pravdu i zaštitu životne sredine Italije. Drago mi je što sam se našla u počasnom drustvu renomiranih svjetskih umjetnika, profesora, novinara, muzicara, iz Italije, Španije, Grčke, Uzbekistana, Palestine, Turske, Rumunije, Srbije“, saopštila je ona.