Golbal ekipa Nikšića učestvovaće na prvom zimskom međunarodnom golbal kampu, koji će za vikend biti održan u Sarajevu, saopšteno je iz Paraolimpijskog saveza.

Navodi se da će kamp biti održan u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu.

Predsjednik nikšićkog kluba, Goran Macanović, kazao je da se golbal u posljednje dvije godine na velika vrata vraća u region.

“Imajući u vidu da već imamo ustaljene turnire u Beogradu, Banja Luci i Niksicu, a najavljeno je pokretanje turnira u Podgorici, Sarajevu i Trebinju, na kampu ćemo pokrenuti priču o organizaciji Regionalne Golbal lige koja bi bila pun pogodak kada je u pitanju ta tipična paraolimpijska disciplina”, kazao je Macanović.

Najavljeno je da će kao specijalni gosti pojaviti predstavnici Međunarodne sportske asocijacije za osobe bez vida (IPSA), koji će govoriti o pokretanju futsala za slijepe u regionu.

“Nedavno je na adresu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore kao domacija FIFA i IBSA, a posredstvom Božidara Dende, predsjednika Saveza slijepih Crne Gore i člana Upravnog odbora Evropskog saveza slijepih, stigla donacija u vidu deset specijalizovanih zvucnih futsal lopti i deset poveza za oči”, piše u saoptenju Paraolimpijskog komiteta.