Crna Gora, Izrael, košarka

Pobjeda protiv Švedske stigla je zbog odlične odbrane i raspoloženosti Jelene Dubljević smatra reprezentativka Sofija Živaljević.

“Mislim da smo svi srećni jer smo pobijedili kvalitetnu reprezentaciju koja je popunjena izuzetno dobro na svim pozicijama i vođena dugogodišnjim evroligaškim bekovima. Mislim da smo odigrale odlično, posebno u odbrani u odlučujućim momentima, a u napadu Jelena je pokazala zašto je to što jeste u evropskoj košarci u posljednih 15 godina”, istakla je Sofija.
Protiv Izraela u meču kojim bi trebalo da ovjere Eurobasket, naše košarkašice ne očekuju lak posao.
“Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, oni nijesu toliko kvalitetni, kao Švedska, ali igraju atipičnu košarku, nemaju izraženu visinu, ali to pokušavaju da nadomjeste agresivnom odbranom, pobijedili smo ih u prvoj utakmici, ali nije bilo nimalo lako. Ne očekujemo ni da će ovaj put biti drugačije, ali ako budemo fokusirane i budemo imale energiju kao protiv Švedske vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje”, kazala je Živaljević.
To što će naše igrati dva meča u 48 sata Sofija smatra da neće biti problem.
“Bićemo spremne, uradićemo sve da se pripremimo na najbolji mogući način i vjerujem da ćemo ispuniti sve što treneri traže od nas”.