nikšićani dočekuju zetu

Studentski sport se u minuloj deceniji stalno unapređivao, mijenjao, i postajao bolji.

“U 2007. godini imali smo skromnih pet takmičenja sa 399 učesnika da bi 2019. godine mogli sa ponosom da kažemo da je na trinaest takmičenja učestvovalo preko 1.700 studenata, da je odigrano preko 150 ligaških utakmica (SLCG u futsalu, košarci, odbojci, košarci 3×3, mini fudbalu, rukometu) i da smo organizovali šest nacionalnih šampionata. Bez jasne podrške Države Crne Gore, prije svega Uprave za mlade i sport Studentski sport ne bi bio ono što je danas”, kazali su iz Studentskog sportskog saveza.
Studentska liga Crne Gore u futsalu za sezonu 2020/2021 brojala je ukupno 19 ekipa podijeljenih u četiri grupe. Nakon grupne faze po dvije najbolje ekipe iz svake grupe plasirale su se u eliminacionu fazu pa smo nakon ukupno tri mjeseca takmičenja došli do finalne utakmice za ovu sezonu.
Pored masovnosti, Studentska liga Crne Gore u futsalu je veoma kvalitetno takmičenje i uvijek za titulu najboljeg ravnopravno konkuriše sedam – osam ekipa među kojima možete naći reprezentativce Crne Gore u futsalu ali i igrače I i II Crnogorske fudbalske lige. Inače, biće ovo repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Fakultet za sport osvojio pehar nakon boljeg izvođenja penala.
“Ovom prilikom, imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo, da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj a ukoliko imate mogućnosti i da napravite izvještaj u Vašem mediju. Obzirom da se radi o najznačajnem domaćem studentskom takmičenju molim Vas da na taj način doprinesete razvoju studentskog sporta”, kazali su oni.
Finalna utakmica održaće se u srijedu, 14. aprila 2021. godine u 16.00h između ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Studentskog doma Podgorica u sali Sportsko kulturnog centra Univerziteta Crne Gore. Na žalost zbog mjera usljed pandemije COVID-19 utakmice će biti organizvane bez publike, samo uz prisustvo gostiju koji će učestvovati u svečanom protokolu uručenja medalja.
PROGRAM
Srijeda, 14. april 2021.Sportsko kulturni centar UCG
15:00h Filozofski fakultet – Ekonomski fakultet Utakmica za III mjesto
16:00h Fakultet za sport i FV – Studentski dom Podgorica Finale
17:15h Svečano uručenje priznanja
Protokol uručenja pehara i medalja biće izdefinisan u skladu sa odredbama povodom COVID 19 uz obaveznu distancu od 2m i obavezno nošenje maski.