U krugu Željezare danas je ozvaničeno preuzimanje kompanije od strane EPCG. Manifestaciji su prisustvovali premijer Dritan Abazović, gradonačelnik Marko Kovačević, predsjednik SO Nemanja Vuković, novi direktor kompanije Đorđije Manojlović, predsjednik odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, predstavnik sindikata zaposlenih Ivan Vujović, ali i mnogi drugi.

Premijer Dritan Abazović je istakao da je višedecenijski problem Crne Gore riješen i da su konačno skinuti lanci sa Željezare, te da se nada da je ovo samo početak i primjer kako država želi da se zauzme za svoje građane.
On je istakao posebno zadovoljstvo što se Željezara vratila u državne ruke i čestitao je radnicima na istrajnosti u svom cilju.
Gradonačelnik Marko Kovačević istakao je da je veoma zadovoljan što se došlo do zajedničkog rešenja, te da mu je posebno drago što su sve razlike ostavljene po strani i što se gledao samo zajednički cilj. On je istakao da je Opština i nova vlast zatekla mnoge gotove štete, ali da je ovo primjer kako žele da se ophode prema problemima koje će, kako kaže, gledati da što prije riješe.
Milutin Đukanović je izjavio da EPCG ima velike planove, te da će prvobitno u firmi biti zaposleno oko 300 radnika, ali da on želi da u budućnosti taj broj dosegne 1000.
On je istakao da sama činjenica da je nešto što vrijedi 54 miliona eura plaćeno 20 dovoljno da objasni kupovinu Željezare od strane EPCG, te da je na radnicima da vrijedno rade i stvaraju nove vrijednosti.
Predstavnik sindikata radnika, Ivan Vujović izjavio je da mu je posbeno drago što su nakon godinu i po dana došli do rešenja, i da samo radnici znaju kako je bilo teško provoditi vrijeme na krovu zgrade, i boriti se protiv ‘’turskih lanaca’’ .
On je rekao da je firma spašena od propadana i rezanja, te da je vrijeme da se gigant podigne i da Željezara predstavlja mnogo više od fabrike za preradu materijala.
On je zaključio da osmjesi djece radnika na današnji dan vrijede više od svega.