Odbojkaši Ekonomskog fakulteta u 1. kolu Luštica bay studentske lige Crne Gore u odbojci savladali su Biotehnički fakultet rezultatom 2:1. Ekonomisti su aktuelni šampioni, već nekoliko godina su neporaženi i u ovaj meč ušli su kao favoriti.

 

Ipak, ekipa Biotehničkog fakulteta pokazala se kao ozbiljan rival i osvajanjem drugog seta priprijetila aktuelnom šampionu. Uvodni dio igre nije donio puno uzbuđenja za malobrojnupubliku. Odmah su momci i djevojke sa Ekonomskog fakulteta došli do pet poena prednosti (8:3) i do kraja seta samo uvećavali vođstvo. Sigurni u napadu, bez ijedne greške, Ekonomisti nijesu dozvolili Biotehničarima da pomisle na neki brejk-poen.

U drugom setu, bolja i sigurnija igra Biotehničkog fakulteta. Uspavani Ekonomisti nijesu imali rješenje za razigranog Vujičića, koji je u drugom setu napravio pet blokada i devet poena. Treći, odlučujući set pripao je Ekonomskom fakultetu, napad je izdao Vujičića i njegovu ekipu u završnici i morali su da pruže ruku boljem rivalu. Pošto će se nakon završetka ligaškog dijela igrati i play off, vjerovatno će Biotehničari dobiti šansu da se revanširaju Ekonomistima do kraja sezone.

U drugoj utakmici prvog kola sastali su se debitant u odbojkaškom takmičenju PMF i Elektrotehnički fakultet. Prvi set je bio potpuno isti kao i kod prve utakmice, ETF predvođen braćom Dedić lako je ga je završio u svoju korist. U drugom setu su ekipe bile gotovo potpuno rezultatski i statistički izjednačene, sa približno istim procentima uspješnih napada. Ipak, u samoj završnici kapiten ekipe ETF-a, Slobodan Dedić je vezao nekoliko uspješnih napada i poena i tako riješio utakmicu u korist svoje ekipe.

Biotehnički fakultet – Ekonomski fakultet 1:2 (13:25; 25:17; 8:15)

PMF – Elektrotehnički fakultet 0:2 (17:25; 28:30)

Tabela:

1. Elektrotehnički fakultet 3
2. Ekonomski fakultet 2
3. Biotehnički fakultet 1
4. PMF 0

U narednom kolu, 12. marta sastaće se:
Ekonomski fakultet – Elektrotehnički fakultet
Biotehnički fakultet – PMF

IMG_4664

IMG_4667