džudo savez

Džudo savez Crne Gore će učestvovati na Grand Slam turnirima u Tbilisiju (26-28. marta) i Antaliji (01-03. aprila) koji su ujedno i kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Tokiju.

“Svjesni smo činjenice da zbog cjelokupne zdravstvene situacije i sprovođenja mjera, naši takmičari nisu bili u mogućnosti da sprovedu pun obim i intezitet priprema koje smo zamislili i da njihova trenutna forma nije na najvišem nivou. Ipak, Judo savez Crne Gore je prošle godine imao rekordan broj stipendista, čak 33, i po prvi put odvojio sredstva za finansijsku pomoć klubovima u vrujednosti od 15 hiljada eura zbog čega smatram da takmičari moraju dobiti šansu i pokušati da naprave iznenađenje. Svaka pobjeda bi bila velika, a plasman do sedmog mjesta bi u ovim okolnostima za mene, kao sportskog direktora, bio zadovoljavajući i ohrabrujući za nastavak kvalifikacija i prvenstvo Evrope koje nas očekuje polovinom aprila u Lisabonu”, rekao je sportski direktor Saveza Srđan Mrvaljević.
Predstojeći turniri biće test rada u posljednje vrijeme.
“Pojedini takmičari su ostali u istim težinskim kategorijama, dok je većina otišla kategoriju više, tako da će ova dva takmičenja biti odličan filter i pokazati gdje se naši takmičari nalaze u ovom trenutku u odnosu na svijetsku džudo elitu. I pored veoma skupog protokola za učestvovanje na kvalifikacionim turnirima Judo savez Crne Gore je kvalitetnom saradnjom sa Upravom za sport i COK-om uspio da obezbijedi sredstva za funkcionisanje Saveza i učešće naših takmičara na olimpijskim kvalifikacionim turnirima. Takođe, Savez je uspio da nabavi strunjače i opremu za održavanje nacionalnih turnira po najvišim evropskim standardima, što predstavlja rješenje dugogodišnjeg problema koji je naš sport imao i daje jedan novi kvalitet čitavoj organizaciji. Za kraj želim da naglasim da će Judo savez Crne Gore u saradnji sa državnim i međunarodnim sportskim institucijama, kao i svojim partnerima, nastaviti da razvija džudo sport na teritoriji Crne Gore sa posebnim fokusom na podršku takmičarima i klubovima kao što je to činio i prethodne dvije godine”, zaključio je Mrvaljević.