Povodom 30. septembra, Dana opštine, u Rožajama je održan međunarodni turnir u džudou, na kojem su najbolje rezultate ostvarili članovi „Ibra” i „Akademika”, piše DAN.

Na smotri je učestvovalo oko 300 takmičara iz 25 klubova iz Crne Gore, BiH, Grčke, Srbije, Ukrajine, sa Kosova i iz Makedonije.

U generalnom plasmanu u pojedinačnoj konkurenciji za mlađe i starije pionire najbolji su bili džudisti „Ibra” iz Rožaja, dok su u ekipnoj konkurenciji za seniore najbolji bili članovi „Akademika” iz Nikšića, koji su uspjeli da savladaju „Ibar” rezultatom 3:2 i tako dobiju novčanu nagradu od 400 eura.

Trećeplasirani su bili takmičari iz Ukrajine i Srbije.

U mlađim kategorijama uspješne su bile ekipe „Partizana” iz Beograda, „Trepče” iz Kosovske Mitrovice, „Favorit” i „Jedinstvo”’ iz Bijelog Polja, „Kododkana” iz Podgorice, „Student” iz Vučitrna, „Kodokana” iz Peći, „Pljevalja” i „Lukač” iz Sarajeva. Njima su pored osvojenih medalja pripali i pehari.

Predsjednik džudo kluba „Ibar” Omer Nurković najavio je da će na narednom turniru učestvovati i ekipe iz Azerbejdžana i Gruzije.

Pokrovitelji turnira bili su Opština Rožaje i Uprava za mlade i sport.

D.D.