U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, tročlana ekipa Travel Channel-a, predvođena Džonatanom Legom (Jonathan Legg), boravi u Crnoj Gori, u periodu od osmog do 12.05 radi snimanja epizode koja će se emitovati u okviru serijala “Road Less Travelled”.

Inicijativa za snimanje epizode o našoj destinaciji potekla je od samog autora i koproducenta serijala Džonatana Lega, prilikom njegove prve posjete Crnoj Gori tokom prethodnog ljeta, saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije za CDM.

Potaknut legendama o Don Kihotu i Dulčineji, velikoj ljubavi Vraneške ljepotice Pave i Ahmet paše koja podsjeća na crnogorsku verziju priče o Romeu i Juliji, Skoćiđevojci i slično, Leg namjerava da turističku priču o Crnoj Gori, o jedinstvenim mjestima koja treba posjetiti, tradicionaloj kuhinji, kulturnim kuriozitetima, ispriča kroz prizmu legendarnih ljubavnih priča.

“U skladu sa tim je i koncipiran program boravka ekipe Travel Channel-a, u okviru kojeg su tokom prva dva dana posjetili Herceg Novi, Perast i Ulcinj, danas će posjetiti Cetinje, Njeguše i Kotor, a narednih dana Podgoricu, Kolašin i Bijelo Polje vođeni ljubavnom pričom o Ahemtu i Pavi”, istakli su iz NTO.

Serijal o putovanjima i avanturistički šou “Road Less Travelled” se emituje na AWE TV u Sjedinjenim Američkim Državama (16,2 miliona gledalaca), Travel Channel International u Evropi, Africi i na Bliskom Istoku (14,7 miliona gledalaca), YLE Finska, TVB Hong Kong i FirstHD Russia, što govori o značaju snimanja epizode o Crnoj Gori kada je u pitanju turistička promocija naše destinacije.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizuje ovu studijsku posjetu, u saradnji sa partnerima, Turkish Airllines-om, lokalnim turističkim organizacijama Herceg Novog, Budve, Kotora, Podgorice, Cetinja i hotela Bianca Resort and Spa.