Dzada

Džada Film Fest, međunarodni festival debitantskog igranog filma, ove godine neće biti organizovan.

Marketing agencija “Link Creative Studio”, organizator i idejni autor “Džada Film Fest-a”, donijela je odluku da se ovogodišnje šesto izdanje, na kome je trebalo da bude prikazano 7 filmova u revijalnom dijelu programa i 7 u takmičarskoj selekciji, ove godine ne održi zbog epidemiološke situacije u Podgorici.
“Nije bilo lako donijeti ovakvu odluku imajući u vidu da smo se od početka pandemije trudili da pronađemo adekvatna rješenja za realizaciju događaja, ali svakodnevno pogoršavanje epidemiološke situacije tokom septembra i oktobra je bilo presudno za otkazivanje ovogodišnjeg izdanja.
Zahvalni smo svim partnerima na projektu koji su ove godine bili uz nas i davali nam podršku svih proteklih mjeseci, kada smo se, kao organizatori, susretali sa veoma mnogo izazova. Svojom podrškom kompanije m:tel, Nikšićka pivara, Hotel Marienplatz Podgorica, Educo centar, pokrovitelji Francuski institut, Filmski centar Crne Gore, Ministarstvo kulture, Sekretarijat za kulturu i sport- Glavni grad Podgorica, kao i mnogi drugi, zaista su pokazali da su istinski partneri na projektu te da je ovo važan kulturni događaj za sve.
Iskreno se nadamo da sljedeća godina donosi neko bolje vrijeme i da će se steći uslovi da se Džada Film Fest organizuje onako kako dolikuje, na zadovoljstvo prvenstveno velikog broja naših vjernih posjetilaca i svih partnera na projektu”, izjavili su organizatori festivala.
Izvor: CDM