Naše reprezentacije su u sedmom kolu obje upisale pobjede, Crna Gora – Kosovo 4:0; Crna Gora – Zambija 2,5:1,5.

Muška reprezentacija je maksimalnim rezultatom slavila protiv Kosova. Pobjedu je najavio velemajstor Dragiša Blagojević koji je nakon desetak poteza stekao odlučujuću prednost protiv Muhameta Aslanija, a nije izostala ni sigurna realizacija iskusnog Blagojevića. Na 2-0 povisio je Luka Drašković, koji je nadigrao Perperima Makolija. Pobjedu je donio Denis Kadrić koji je lijepom žrtvom kvaliteta stekao odlučujuću prednost u duelu sa neugodnim Nderimom Saračijem. Konačnih 4-0 donio je desetostruki prvak Crne Gore, velemajstor Nikola Đukić. Sigurna pobjeda pred veliki izazov u osmom kolu, u kome nas očekuje duel protiv petog nosioca Poljske, koje je danas odigrala 2-2 protiv ekipe Filipina.
Dame su nadigrale Zambiju, a meč je riješila pobjeda petnaestogodišnje Milene Mosurović, dok su preostale tri partije su završene remijima. Mosurovićeva je osvojila pješaka, a zatim sigurnom igrom došla do pobjede. Debi iz snova za nju, obzirom da je u četiri partije neporažena, a ostvarila je dvije pobjede i dva remija. Pobjeda je mogla biti ubjedljivija, međutim protivnice su iskoristile neporeznosti Aleksandre Milović, Nikoline Koljevic i Kristine Bačić, uplovivši u luke remija, pa smo se na kraju morali zadovoljiti minimalnom pobjedom. Protivnik naših dama u narednom kolu je selekcija Egipta.
Na muškom turniru u vođstvu je ekipa Jermenije, koja je podijelila bodove sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, nakon šest startnih pobjeda. Slijedi 6 ekipa, od kojih dvije ekipe Indije, sa jednim meč poenom manje. Vrijedi istaći rezultat mladog Gukeša, koji nastupa za Indiju 2, koji na prvoj tabli ima 7/7!
Prvi favorit u konkurenciji dama, domaća ekipa Indije, zadržala je maksimalan učinak, pa ima 2 boda prednosti u odnosu na: Ukrajinu, Jermeniju i Gruziju.

Šahisti