policija

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju protiv B.R. (26) i K.Ž. (24), državljana Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su računarskom prevarom oštetili dva građanina Crne Gore za 1.917 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da su B.R. i K.Ž. klonirali bankovne kartice sa kojih su plaćali na POS terminalima van Crne Gore.
“Službenici Sektora su u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju i kancelarijom Interpola u Podgorici, identifikovali te osobe i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu”, dodaju u policiji.
Krivična i protiv državljanina Francuske zbog računarske prevare
Osim toga, podnijeta je i krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu protiv državljanina Francuske F.P.E. (72), zbog sumnje da je računarskom prevarom građaninu Crne Gore nanio štetu od 7.746 eura.
Kako navode u policiji, oštećena osoba je sa osumnjičenim stupila u kontakt posredstvom jedne društvene mreže, u cilju dobijanja kredita od 3.000 eura.
“Nakon ostvarene komunikacije, oštećena je dovedena u zabludu na način što je u dužem vremenskom periodu, a po prethodno datim istrukcijama, uplaćivala novčana sredstva koja su predstavljena kao neophodna za obradu kredit”, dodaju u Upravi policije.