bosko draskovic

Bokserski klub Nikšić je osnovan prije dva mjeseca, a polaznici kojih je trenutno oko četrdeset su već godinu dana u trenažnom procesu. Mnogi od njih su uspješno savladali prve korake pa će uskoro po prvi put ući u ring.

Treneri u klubu su Boško Drašković, inače selektor bokserske reprezentacije Crne Gore i Blažo Nikčević, nekada takmičar BK Sutjeska i sin proslavljenog nikšićkog boksera i trenera Milana Nikčevića. Treninge održavaju u Sportskom centru.
“Klub je od posebnog značaja za grad. Nikšićka djeca su obdarena za borilačke sportove”, kazao nam je Boško Drašković, trener u klubu, trener reprezentacije Crne Gore i proslavljeni reprezentativac.
Nikšić je iznjedrio veliki broj talentovanih i uspješnih boksera.
“Vidim veliki potencijal kod mladih boksera ali predstoji veliki rad. Uskoro će naš klub dobiti nove prostorije koje će biti adekvatno opremljene i mladi bokseri će dobiti prave uslove za dalji rad. A u pregovorima smo da u naš grad dovedemo trenera iz Rusije koji će neko vrijeme obučavati i boksere i trenere”, dodaje Drašković.
Počela je Crnogorska liga u kojoj će mladi bokseri iz našeg grada napredovati do većeg nivoa.
„Inače počela je Crnogorska liga, koja je idealno takmičenje da naši polaznici uđu u takmičarski proces kroz koji će nadamo se uz adekvatan rad napredovati do sve većeg nivoa takmičenja. Održano je jedno kolo, drugo kolo je u subotu“, kazao on.
Predsjednik kluba je Nikola Mandić, dugogodišnji sportski radnik i osnivač i trener KK Anagastum, dok, veliku finansijski pomoć i podršku klub ima od Igora Spasojevića vlasnika kladionica Hemingvej.
Situacija u Nikšićkom sportu je jako loša. Pogašeni su mnogi klubovi zbog neadekvatnih uslova za rad i selektivnog finansiranja lokalne samouprave. „Tradicionalno uspješni sportovi u Nikšiću nisu prepoznati kao sportovi za koje treba odvajati određena sredstva bez kojih je nemoguće postojati. Svi resursi u nikšićkom sportu su neadekvatno iskorišćeni. Nikšićki sportisti su priznati i prepoznati širom svijeta. Moramo vratiti djecu sportskim dvoranama, adekvatno ih trenirati i vratiti slavu Nikšićkom sportu“, poručio je Drašković.
A mladima poručuje da nastoje da se bave sportom prije svega zbog pravilnog razvoja i zdravlja, a potom kako bi kroz borbu na borilištima naučili da se bore kroz život.
„Inače sport može da im pruži mnoge lijepe stvari u životu“, zaključuje on.
G.V.
bokderski klub niksic