Demokratska partija socijalista Crne Gore najoštrije osuđuje performans Alternative Crne Gore, kojim su ugroženi lični integritet, porodica i privatnost posalnika Darka Pajovića, saopšteno je iz te partije.

 
“Dolaženje na vrata privatnog stana Pajovića, u kome živi sa suprugom i troje maloljetne djece, ne može se okarakterisati ni kao politička borba ni kao građanski bunt, već isključivo kao podmukao način zastrašivanja i ugrožavanja. Ako su se političari izborom tog poziva obavezali da trpe veći nivo izloženosti sudu javnosti, njihove porodice, a posebno maloljetna djeca, ne smiju biti žrtve jeftinog politikantskog osvetništva. Ovakvo crtanje meta i ugrožavanje porodice i djece nekog političara nije se dešavalo u crnogorskom političkom životu ni u mnogo težim vremenima u Crnoj Gori, koja sigurno pamte i organizatori i naručioci „performansa“, stoji u saopštenju DPS-a.
DPS očekuje da “nadležni državni organi, prije svega Tužilaštvo i Uprava policije, pravovremeno i profesionalno odreaguju, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale”.
“Takođe, očekujemo i reakciju ostalih političkih partija, ali i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda”, poručeno je iz te stranke.