Iz Demokratske partije socijalista su ocijenili da je Demokratski front sinoć, “svoju spektakularno najavljenu kampanju započeo debaklom pred svega par stotina ljudi u Nikšiću”, prenosi RTCG.

“Drugačijem se nijesu ni mogli nadati, jer poruke koju šalju su isključivo prijeteće, po ljude, državu i budućnost. Nijesu se libili ni da za svoje politikantske ciljeve zloupotrijebe maloljetnu djecu i njihov teški socijalni položaj. Sva ona lica koja su građani vidjeli tokom rušilačkih protesta DF-a, večeras su pokušala da se predstave kao neki drugi ljudi, te da izmanipulišu građane i ubijede ih da navodno imaju nekakav program”, navode iz DPS-a.

U toj partiji tvrde da DF nema program i da im je jedini cilj da zaustave Crnu Goru u integracionim procesima i da izazovu haos u državi.

“Takav nastup je mogao da se nasluti iz svih njihovih dosadašnjih kampanja i protesta, jer je destrukcija njihova glavna karakteristika. Nasuprot njihovoj bezidejnosti i politikanstvu, stoji DPS sa jasnim programom, vizijom i državničkim odnosom prema Crnoj Gori i njenom daljem demokratskom i ekonomskom napretku. Jedino ko će 16. oktobra glasovima građana biti izbačen sa političke i javne scene, jesu govornici sa večerašnjeg propalog skupa u Nikšiću”, saopšteno je iz DPS-a.