Mlada rukometašica Budućnosti, Nikšićanka Đina Jauković postigla je pet golova u sinoćnoj utakmici Memorijalnog turnira “Vinko Kandija” u Ljubljani.

Izabranice Dragana Adžića u posljednjem kolu u Ljubljani su savladale austrijski Hipo 27:24 (15:13) i sa tri pobjede osvojile prvo mjesto. ”Plave” su u prva dva kola savladale Podravku (32:15) i domaćina turnira Krim (28:23).

Uz nedovoljno oporavljene Katarinu Bulatović i Suzanu Lazović koje nijesu ni putovale sa ostatkom tima u Ljubljanu, trener Dragan Adžić u duelu protiv Hipa u igru nije uvodio ni Kristinu Neagu, Draganu Cvijić, Milenu Raičević i Biljanu Pavićević, dok je Ljubica Nenezić bila na golu umjesto Marte Žderić.

Dijana Ujkić je bila najefikasnija sa sedam golova, Kinga Ačruk je postigla šest. Majda Mehmedović je četiri puta zatresla protivničku mrežu, Ivona Pavićević je postigla dva gola, dok su se Ema Ramusović, naša sugrađanka Radmila Petrović i golmanka Ljubica Nenezić po jednom upisale u strijelce. Nenezić je imala i 16 odbrana, od čega tri sedmerca.

Aktuelne šampionke Evrope tako su nakon drugog mjesta na turniru u Bukureštu i trećeg u Skoplju, osvajanjem trofeja na turniru na kojem su nastupili timovi koji su, takođe, učesnici Lige šampiona, pokazale da forme ide uzlaznom putanjom i da polako sklapaju kockice za izazove koje ih očekuju od sredine oktobra.

Z.N.